Miért jó tudnod a szakmai németet, ha szaktudásod van? Elmondom!

Miért jó tudnod a szakmai németet, ha szaktudásod van? czifraevaBiztosan láttál már számtalan hirdetést a neten, Facebookon, ahol azt érezted, ez neked bizony nagyon jó munka lenne. Egy hiba volt csupán: a hiányzó német szaktudásod. Anélkül felesleges is jelentkezned.

Ugye tudod, hogy nem viccelek?

Magyarok ezrei keltek és kelnek útra napjainkban, és veszik az irányt nyugat felé egy jobb, könnyebb élet és természetesen a magasabb fizetés reményében. 

És persze magyarok ezrei esnek abba a hibába, hogy úgy gondolják, nekik nem kell a szakmai német, elegendő a szaktudásuk.

Aztán persze bebizonyosodik, hogy ez nem így van. Lehet, hogy kapnak munkát, de közel sem annyiért fognak ugyanolyan szaktudással dolgozni, mint azok, akik a szaktudásuk mellett a szakmai németet is ismerik!

czifraeva

Tanulj mások kárán!

Hány autószerelőt, építőipari munkást, burkolót, szobafestőt villanyszerelőt, víz-, gáz- és fűtésszerelőt ismersz, aki kiköltözött német nyelvterületre, és sikeres karriert futott be? Mi a sikereik receptje?

És hány olyat ismersz, aki kiment, “megpróbálta”, nem jött be, persze a munkaadó hibája volt, és azóta is itthon próbálja megcsinálni a szerencséjét? Ők mi miatt buktak?

Mindkettőben a szakmai német játszik szerepet: az egyik tudta, és sikert aratott; a másik nem, és kudarcra ítéltetett!

Hogy te ne ess ebbe a hibába, jelentkezz szakmai német tanfolyamomra, ahol valóban csak a legszükségesebb, munkához kapcsolódó szavakat és kifejezéseket kell megtanulnod!

Ugye látod, hogy miért jó tudnod a szakmai németet, ha szaktudásod van?

Most egy pillanatra gondold bele magad egy német cégvezető helyébe: nagy a hajrá, a cég egyre jobban pörög, hozza a bevételeket, sorra jönnek az új ügyfelek, neked pedig villámgyorsan embert kell felvenned, akit ki tudsz küldeni elvégezni a munkákat. Meghirdeted a pozíciót, és a végén két szimpatikus jelentkező marad a sok rosta után: Péter, akinek a szakmai múltja több mint tökéletes vagy Alex, aki jóval kevesebb tapasztalattal rendelkezik? Első blikkre persze, hogy Péter lesz a befutó. Viszont Alexnél a jolly joker: a nyelvtudás, ami viszont Péternél teljesen hiányzik. Alex el tudja végezni az egyszerűbb megbízásokat, és szót tud érteni a HR-rel, az ügyféllel és a kollégákkal. Péter megoldana mindent egyedül, de senkihez nem is tudna szólni akkor sem, ha esetleg mégis elakadna.

Te kit alkalmaznál? Pétert vagy Alexet? És ki szeretnél lenni? Péter vagy Alex?

Sikeres külföldi karrier, nyugodt öregkor?

Azt hiszem, a fenti kérdésre egész egyértelmű választ tudnál adni. 

Mindenki olyan embert szeretne alkalmazni, aki minél több elvárásnak megfelel. Így ha önmagadat nézed: ha megvan a szaktudásod, ami mellé gyorsan és lényegretörően fel tudod szedni a szakmai németet is, miért ne tennéd meg? Még ha esetleg nem is készülsz külföldre dolgozni, a nyelvtudásból még itthon is tudsz előnyt kovácsolni!

czifraeva

Miért vennél el magadtól egy ilyen nagyszerű lehetőséget, ha gyorsan, könnyen és pénztárcabarát konstrukcióban tudsz magadnak előnyt kovácsolni a munkaerőpiacon?

Ha úgy érzed, több van benned, mint a nagy átlagban, ha szeretnél jobban keresni, ha szeretnél öregkorodra félretenni, a nyugdíjas éveidben valóban hátradőlni, akkor azért most kell megdolgoznod!Segítek benne! Tanuld azt, amire szükséged van, olyan gyorsan, amennyire csak lehet, és nyíljanak meg előtted a kapuk! Vágjunk neki együtt ennek az ígéretes kalandnak!

A blogbejegyzés szerzője:

Czifra Éva

32 éve tanító diplomás nyelvtanár,

105 könyv szerzője,

jobb agyféltekés tanulási módszertan-szakértő,

nyelvvizsga guru

czifraeva