Nehézkes a munkahelyi kommunikáció? Figyelj!

czifraeva

Nap, mint nap úgy érsz haza, hogy kedvetlen vagy, mert a munkahelyeden nehézkes a munkahelyi kommunikáció? Nem találod velük a hangot? Úgy érzed, kicsit több kellene ahhoz, hogy sikeres csapatként tudjatok együttműködni?

Kevesen vannak annak tudatában, hogy körülbelül hét éves korukig minden gyerek egyformán használja mindkét agyféltekéjét. Igen, a kreativitásért felelős jobb agyféltekét is. 

Aztán valami változik, és a legtöbb ember elfelejti használni a jobbat, és csak a bal agyféltekére támaszkodik. És ez okoz nagyon sok gubancot, akár tanulásban, akár kommunikációban.

Az elmúlt több évtizedes szakmai tapasztalataim alapján alkottam meg a Czifra Éva módszert, amely segít orvosolni a fenti problémákat.

czifraeva

Éleszd újra a jobb agyféltekéd!

Gyerekként rengeteget rajzolunk, ugránodzunk, álmodozunk. Aztán bejön az életünkbe az iskola, ahol le kell ülni, koncentrálni, és egyre növekvő anyagmennyiségeket megtanulni. Természetes, hogy másképp kezd működni az agyunk, más területeket kell bevonnunk, hogy sikeresek legyünk. A sikert ilyenkor jó magatartásban és jó érdemjegyekben mérik.

Aztán jön a felnőttkor, amikor elhelyezkedünk egy munkahelyen, és tagjaivá válunk egy munkaközösségnek, vagy épp saját vállalkozásba kezdünk, és saját ötletünk, képességeink nyomán próbálunk sikeresek lenni. Itt már más a siker fokmérője: a kollégákkal való jó kapcsolat, az eredményes munka, a bevétel lesz az, ami megmondja, mennyire vagy jó.

Igenám, de menet közben rengeteg féle probléma felmerülhet:

  • Nem találjuk a hangot a kollégáinkkal.
  • Elbeszélünk egymás mellett.
  • Nem érezzük, hogy a maximumot tudnánk kihozni magunkból.
  • Nincs energiánk, és sokszor ok nélküli állandó fáradtság gyötör minket.
  • Nem tudunk koncentrálni.
  • Túl lassan olvasunk vagy épp tempósan, de vagy nem értjük, vagy gyorsan el is felejtjük azt, amit olvastunk.

Hihetetlennek tűnik első olvasatra, de ha feléleszted a jobb agyféltekédet, sokkal jobban fogsz tudni teljesíteni. A jobb agyfélteke bevonásával kreatívabb leszel, fejlődik a problémamegoldó készséged, és több oldalról fogod tudni megközelíteni ugyanazt a problémakört.

Nincs többé nehézkes munkahelyi kommunikáció!

Ha úgy érzed, hogy a fenti problémák nálad is fennállnak, akkor mindenképpen ajánlom, hogy részt vegyél a módszerem tréningjén, ahol elsajátíthatod, hogyan használd újra a jobb agyféltekéd.

Ha újra használni kezded agyad mindkét részét, számtalan eddig ismeretlen, ugyanakkor előnyös hozadéka lesz:

  • Jobban megérted az embereket, empatikusabban tudsz majd bánni velük, így a munkahelyi kommunikációd is hatékonyabb lesz.
  • Gyorsabban fogsz tudni olvasni, hatékonyabban tudod majd használni a memóriád.
  • Hatékonyabb leszel a nyelvtanulás terén is, ahol nem kell ugyanazt a szót újra és újra megtanulnod, mert elég lesz egy alkalom is, köszönhetően az agyad jobb és bal féltekéje között  létrejövő közös munkának.
  • Rájössz arra, hogyan hozd ki magadból a maximumot, így jobb teljesítményt fogsz tudni nyújtani a munkahelyeden is.

Azért ezek nem elhanyagolható előnyök, ugye?

Ne kínlódj évekig magányosan!

Sokan hosszú éveken, akár évtizedeken keresztül is szenvednek anélkül, hogy valaha is szakértői segítséget kérnének. 

Inkább vándorolnak munkahelyről munkahelyre, próbálkoznak egyénileg nyelvet tanulni, majd csoportosan, olvasnak könnyed regényeket, majd inkább azokat sem, és szépen lassan bezárkóznak a saját, kudarcokkal telített világukba.

Miért tennéd te ugyanezt, amikor itt vagyok én, hogy a tanítás során szerzett több évtizedes tapasztalatomat feldolgozva átsegítselek ezeken az akadályokon?

Nem jobb úgy élni, hogy sikeres vagy a munkádban, szeretnek a kollégáid, és hogy kikapcsolódást nyújtó, feltöltődést hozó hobbiknak hódolsz? 

Ha úgy érzed, elkél a segítség, keress fel, és oldjuk meg együtt!

czifraeva

A blogbejegyzés szerzője:

Czifra Éva

32 éve tanító diplomás nyelvtanár,

105 könyv szerzője,

jobb agyféltekés tanulási módszertan-szakértő,

nyelvvizsga guru

czifraeva